keskiviikko 31. elokuuta 2011

Postipoika toi


Olen nyt innostunut noista Me&I vaatteista, olenkin niitä ostellut sitten eräältä nettikirppikseltä viimeaikoina ika monta. Ja tänään postipoika toikin sitten neljä uutta vaatetta, hämmästyksekseni kahdesta kuoresta ilmeistyi kaksi samanlaista vaatetta... Olivat kuitenkin erikokoiset, mutta laitoin heti kuitenkin tuon toisen myyntiin. Vaikka pidänkin tuosta Me&I:n medaljonkikuosista niin ei nyt kuitenkaan tarvise olla kahta identtistä tuotetta.

Eli meille tuli kaksi medaljonki tunikaa / singolaa, tsi pipo.
Tunikoiden koot 134/140 ja 146/152.
Pipon koko on sellainen meille aika passeli.


Ja tässä Iitalla sovituksessa yogapantsit, näiden koko on 122/ 128, menee ehkä vielä jonkin aikaa.


Viime yönä sain valmiiksi kälyn vauvalle menevän sukan, toinenkin on jo tulossa. Tosin en ehdi niitä ehkä huomenna viedä kuitenkaan heille.

Joku onkin varmaan jo huomammut tuon Suuren Villishaasteen, ajattelin tehdä parit villikset tuohon haasteeseen, Meillä ei ole juurikaan kestoiltu, vaikka esikoisen aikaan kestovaipat alkoivat tulemaan, ja ajatuksena oli kyllä kestoilla. Äitini teki muutamat villikset ja oli meillä joitakin kestovaippoja.

EDIT:
Iita sai taas anopilta muistamisia

MUISTOJA- laatikko jossa tuollaiset kiva lokerot. Yhteen lokeroon pääsi jo taalaimaan hevonen joka on Iita kesälomareissulta.

tiistai 30. elokuuta 2011

Pipotalkoot



Netta nukke esittelee uutta pipoaan.

Tänään olin ystäväni luona ompelemassa, itselläni kun ei ole saumuria. Ja pipoja piti saada syksyksi. Eli aamulla ystäväni haki minut heille, autoon pakkasimme polkupyöräni ja kankaitani. Ja niin aloitimme heillä ompelu-urakkaa. Minä tein neliöpipoja ja ystäväni teki korjausompeluitaan. Sideharsoja vähän pienensin sopiviksi siivoukseen ja muuhun sellaiseen tarkoitukseen.


Tässä kaikki isot pipot joita tein


Tässä etualalla oleva pipo on mieheni siskon pojalle, ja toinen noista ylempänä olevista sitten samaan perheeseen isosiskolle.
 Tässä päällinen uutta trikoota, vuorit kierrätyskankaita.


Iitan pipot, musta-ruskea raitainen on Marimekon paidasta tehty, Vihreä on joustofrotteta, uutta sellaista, tosin en muista mistä nettikaupasta tilasin ( tilattu jo vuosi sitten kesällä). Vuorina tässä on mun vanha paita.


Ja sitten vielä nuken pipoja jämäkankaista. Ystäväni perheeseen jätin yhden musta-ruskearaitapipon.



Harsot korissa ja kori keittiön hyllyllä

maanantai 29. elokuuta 2011

-3,5 kg

Mä olen itseeni niin tyytyväinen niin tyytyväinen kun tää laihdutus on mennyt näin hyvin. Ja se on kyllä ihme kun ei ole mielitekoja ollut matkalla varrella vielä yhtään. Hyvä niin tietenkin.


Tälläisestä vaa'asta haaveilen, saisi vähän paremmin punnittua nuo ruokansa. Eikä tuo punnitseminen ole edes työlästä, vaikka alkuun niin kuvittelin, tuollaisella digivaa'alla kun olisi niin paljon helpompi punnita niin ruuat kuin muukin tarpeellinen.


Tällä kun ei punnita 10 g saati pienempää määrää.

Tänään käytiin taas tuolla muutaman kilometrin päässä salilla  ja tätä sitten nautittiin salin jälkeen

Mukavaa alkanutta viikkoa!

sunnuntai 28. elokuuta 2011

Retkellä näkötornille

Meidän kunnassa on hirsinen näkötorni, maailaman korekin sellainen. Se on tosi kiva retkipaikka ja siellä onkin ollut tapana käydä kerran  kesässä. Joskus ihan makkaran paitossakin ( jos ne makkarat on vaan mukana) koska tuolla alueella on laavu.
Tänä kesänä tuolla ei ole tullut käytyä, en edes tiedä miksi emme ole sinne muka ehtineet. Mutta tänään aurinkloisena päivänä sitten päätimme Iitan kanssa pyöräillä sinne. Se on tosi kiva matka polkea, joku 6 km suuntaansa. 

  ( tämä on omia kuvia kesältä 2010)
Perillä sitten harmikseni huomasin että kännykässä akku on lopuillaan, eikä kamerakaan tullut mukaan, joten kuvat ovat vanhoja.

( kuva lainattu)
Parkkipainak portti, tästä tornille on matkaa noin 350 m, ylämäkeä, hyvä ylämäkitreeni samalla.



( kuva lainattu)

Tuossa laavun ja näkötorin välissä on vielä sitten kalliokirkko. Iita kysyikin, että ai voiko täällä vaikka mennä naimisiin =)

lauantai 27. elokuuta 2011

Juhlahumua

Mun miehen siskon poika vietti tänään kastejuhlaansa, ja vanhemmatkin juhlistivat päivää menemällä naimisiin.
Ja kun oon hiukan herkkistyyppiä niin kun tajusin että vanhmemmat vihitään aloin parkumaan =), taisin olla ainoa joka itki, liikutuksesta.
Onhan se tietysti kätevää mennä samalla naimisiin kun vauva kastetaan, mutta julmaa on olla kertomatta siitä etukäteen... Olisi ollut niin kiva muistaa hääparia jollain pienellä lahjalla.
Tarviiko teidän mielestä muuten "salaa" vihittyä paria muistaa?
Ja mikä olisi sellainen mukava muistaminen?

Taisin kertoa tuossa viikon puolivälissä tekeväni villasukat kastelahjaan, mutta syystä tai toisesta puikot eivät olleet mun kanssa samaa mieltä, aloitin sukat pari-kolme kertaa ja ei, neulomiminen ei vaan onnistunut. Sukat sitten toimitetaan myöhemmin.

Kastejuhlaan tein kuitenkin mangojuustokakun ( tää on vaan niin hyvää ).


Mangojuustokakku

POHJA:
200 g digestive-keksejä


70 g sulatettua voita/ margariinia

 TÄYTE:
3 dl vaahtoutuvaa kermaa
2 dl kermaviiliä (1prk)
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
7 kpl liivatelehtiä
2 rkl sitruunamehua
3 dl mangososetta (3kpl lasten pilttiä)

HYYTELÖKERROS:

1 dl vettä/ mehua
3 dl mangososetta
tilkka sitruunamehua
0,5 dl sokeria
4 kpl liivatelehteä

koristeluun: valkosuklaakoristeita, marsipaanista tehtyjä kukkia


Kakun valmistaminen

Valmista ensin pohja. Hienonna keksit esim monitoimikoneella ja sekoita jäähtynyt rasva sekaan. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan ja taputtele massa leivinpaperin päälle tasaisesti.

Pane liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen 10 minuutiksi.

Vaahdota kerma vaahdoksi
Mittaa sose kulhoon ja lisää siihen sokerit
Purista liivatteista pois kylmä vesi. Kuumenna 2 rkl sitruunanmehua kiehuvaksi ja yhdistä liivatelehdet siihen yhdellä kertaa -> liukenevat, jos ei seos ole juoksevaa, tasaista niin kuumenna seosta varovaisesti.Muista että liivateseos ei saa koskaan kiehua.

Yhdistä liivateseos heti mangososeen sekaan. Sekoita hyvin vispilällä.
Kokeile että seos on kylmää ja lisää sitten kermaviili ja sekoita seosta sen verran voimakkaasti että seos on tasaista.
Lisää kermavaahto ja tyrnihillo seokseen ja sekoita seos tasaiseksi.

Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin 2h.

Valmista mangohyytelö:
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen vesimäärään.
Kaada mangososeet astiaan.
Kuumenna sitruunamehu ja sokeri kattilassa höyryäväksi. Sulata liivatteet seokseen ja kaada ohuena nauhana mangososeen joukkoon KOKOAJAN sekoittaen.
Sekoita seos tasaiseksi ja kaada kakun pinnalle tasaisesti ohuena nauhana.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli.
Irroita hyytynyt kakku irtopohjavuoan reunoista kevyesti veitsellä tai paletilla pyöräyttämällä. Varo rikkomasta irtopohjavuoan reunaa.
Siirrä kakku tarjoilualustalle leivinpaperin avulla ja koristele kakku kauniisti.



Muuten kiilllotus kukka on uskomaaton... Kyselin kälyltä ennen juhlia tarviiko hän kenties kahvipöytään kakkulapiota. Hopeiset kakkuottimeni olivat aika tummentuneet, ajattelin vähän kiillotuskukalla pyyhkiä lapiota. Uskomattominta oli se, että kakkulapio oli paljon kirkkaampi kiillotettuani kukalla. Ja siis ihan kuivalla kukalla kiilloitin.






Harmikseni kavaustaitoni eivät ole ihan parhaimmat, eikä kamerakaan ole kummoinen, mutta toivottavasti huomaatte eron kuitenkin.

Voitteko kuvitella, maistoin juhlissa vain pienen palan täytekakkua, ehkä noin puolen sentin palan. Joten olen tosi tyytyväinen itseeni! Juhlien jälkeen ystäväni houkutteli minut kaveriksi kuntosalille ja pyöräilin tuonne salille, vajaan 5 kilometriä suuntaansa.


torstai 25. elokuuta 2011

Kirppistelyä







Samaisen ystävän kanssa tuli käytyä taas kirppistelemässä tuolla naapuri kaupungissa taas Mukavaa kun on ystävä jonka kanssa pääsee kirppistelemään ja samalla tulee parannettua maailmaa.  Meille ei kylläkään tuolta kirppikseltä tällä kertaa löynyt juuri mitään, harmi sinäänsä. Iitalle ostin boleron, ( pyykissä ja kuva jäi ottamatta ), sitten löysin mun Tupperin mitta-mariin kannen ja täytevanua pienen pussukan. Nämä maksoivat yhteensä 2 €. Kierrätyskeskuksesta löytyivät nämä.

Sitten yhdeltä toiselta kirpparilta löytyi Little People ( Pikkuväkeä) sarjan paloauton hintaa 3€. Tästäkään ei ole kuvaan kun unohdin tuon paloauton ystäväni autoon. Mä olen nyt ostellut kirppareilta tuota Pikkuväkeä ihan sillä kun meillä käy kuitenkin jonkin verran pikkuväkeä kylässä ja ovat kuitenkin sellasia leluja jotka innostava lapsia leikkimään. Ja Iita on varsin ihastunut tuohon sarjaan.

( kuva lainattu )





Tässäpä nyt paloauton kuvat, jotka Iita otti 

Ja koska nyt Go Fat Go haasteen aikana ateria väli ei saa olla liian pitkä meillä oli molemmilla mukana Profx proteiinipatukat ja vesipullot.
Ei tuota patukkaa nyt hyväksi voi kehua, mutta yllättävän hyvin se piti kuitenkin nälän poissa.

( kuva lainattu terveyskaupat.fi)

Eikös kuulosta hyvälle, toffeenmakuinen proteiinipatukaa maitosuklaanmakuisella kuorrutteella.
  Tosi herkua?

Huh, huh kyllähän tuota silloin tällöin tuolla välipalan korvaa mutta reissun päällä ja harvoin kuitenkin.


Aamulla ennen kirppiskierrokselle lähtöä tein pari uutta kiillotuskukka, ovat ihanan nopeat tehdä! Kotiin tultua olen yrittänyt   aloittaa vauvan villasukkia ja joutunut jo kaksi kertaa purkamaan, kun ei vaan tahdo onnistua...
Ja sukkien pitäisi olla lauantaina valmiit... Saas nähdä kuinka käy.

Edit: Facebookissa on montakin eri nettikirppistä, ja niitä on tullut tutkailtua niin ostajana kuin myyjänäkin.  Nettikirppistelyn löytöjä:

Me&i isokukka tunika / mekko


Me&i pipo

( pieni meille... joten kiertoon menee)

keskiviikko 24. elokuuta 2011

Tänään tuli virkattua..

Jotta tää blogi ei olisi pelkkää laihdutusta 
niin tässä on tämänpäiväinen kätteni tuotos. Kiilllotuskukka, ohje täältä
Tämä oli tosi mukava virkata, jopa tälläisen virkkaajan joka ei ole niin sinut tuon koukun kanssa.
(kuva lainattu Novitan sivulta)
Lankana käytin tätä Pretty Baby ( 100% akryylilanka)
Ostin tän ihan Iitalle jotta saa harjoitella sitä neulomista
Neuloin myös tiskikukan, mutta vielä viimeistelyä vaille, joten sen postaaminen jää toiseen päivään.


Niin ja tervetuloa muutamalle uudelle lukijalle! Toivottavasti viihdytte seurassani =)

- 2kg

Aamulla oli ihan pakko käydä vaa'assa, piti pari kertaa hieraista silmiään että uskoi painon pudonneen kaksi kiloa, siis KAKSI ja kahden päivän aikana. Toki ymmärrän, että nesteethän ne ovat liikkeelle lähteneet, mutta kummasti tuo kannustaa jatkamaan samalla linjalla.
Koska pyöräily on lähes ainoa tapa liikkua joka ei tuota polvea rasita liikaa kävin tänään sellaisella reilun puolen tunnin lenkillä., pidempäänkin olisin kyllä jaksanut poleka, mutten enään oikein keksinyt kuinka olisin jatkanut tuota lenkkiä sai tuo reilun puolen tunnin pyörily riittää.
Olishan tuossa kaksi sellaista hyvää pitkää lenkkiä joita voisi pyöräillä, mutta ovat vaan mokomat niin paljon pitkiä etten niitä usko kykeneväni tekemään, polven takia siis.

Aamupala
* raejuustoa (ostin eilen tosi pahaa raejuustoa)
* kaurapuuroa
* Valion sokeritonta mustikkakeittoa


Lounas

* broilerin filettä
* raejuustoa
* tomaattia
* kurkkua
* paprikaa
* kukkakaalia


Päivällinen

* kurkkua
* tomaattia
* porkkanaa
* perunaa
* jauhelihaa


EDIT: Välipalaksi rahkaa ja pakastemarjoja, iltapalaksi rahkaa, mustikkasoppaa ja vehnäleseitä.
Täytyy yrittää monipuolistaa jollainlailla näitä syömisiään. Iltapalarahkan söin niin kiireellä ettää jäi kuvaamatta.

tiistai 23. elokuuta 2011

Äiti opeta mua neulomaan...

Nii-in Iita taisi jo viime talvena pyytää että opettasin neulomaan. Mutta silloin se jäi ( äidin pinna ei moiseen riittänyt ) ja eilen tuo naukuminen alkoi taas. Tänään itse neuloessani Iita aloitti taas : "Äiti kun sä oot luvannut opettaa mua neulomaan...." Yritin ensin joko vasta huomenna alottaisimme moisen, mutta ei, Iita ei antanut periksi. ( On näköjään oppinut jo sen että äidin muisti n tavattoman lyhyt tälläisissä asioissa ). Ei siinä sitten auttanut muu kuin tarttua tuumasta toimeen, kaivella lankaa ja paksut puikot.

Mukavahan sitä intoa oli kuunnella, meidän luokalta osaa neuloa vain minä ja "Viivi" Tää on muuten tosi helppoa, äiti. Itseluottamus kohdillaan tytöllä=) Kovin valmista ei syntynyt, mutta uskoisin ettei into kuitenkaan kadonnut. Eihän Iita olisi malttanut iltapalalle ei suihkuun eikä nukkumaankaan. Saa nähdä myöhästyykö huomenna koulusta kun pitää neuloa.

Tässä vielä Iita tyylinäyte neulomisesta.

Toinen päivä

Tänään parempi päivä syömisen suhteen. Aamupalalla kaurapuuroa, mansikkakeittoa (Valion sokeritonta mehukeittoa) ja raejuustoa.a
Lounaaksi tonnikalasalaattia, jossa siis tonnikalaa, tomaattia, kurkkua, jäävuorisalaattia ja raejuustoa.

Aamupalan ja luonaan väli venähti vähän liian pitksäksi... Ja nyt edelleen meinaa olla nälkä vai onko se sittenkin vain mielitekoa?

maanantai 22. elokuuta 2011

Tänään se sitten alkoi...

Nimittäin operaatio painonpudotus.

Ystävän innoittamana lähdin mukaan GoFatGo haasteeseen. Onhan näitä kiloja kertynyt tässä aikalailla paljon.
Toivottavasti paino lähtee putoamaan vaikken pysty juurikaan tekemään ohjelmaan kuuluvia treenejä.
Onhan noita syitä painonpudotukseen tullut tässä vuosien varrella vaikka mitä. Hankalimpana vaivana varmaan tuo polvi jossa on todettu viime vuoden marraskuussa kondromalasia, tuo vaiva tosiaan vaikuttaa eniten liikkumiseeni. Ja kun liikun vähän paino on alkanut nousta ja kun paino nousee niin verenpaineetkin ovat nousseet aikamoisiin lukemiin.
Joten eiköps tässä ole nyt syitä ihan monenmonta tuohon painonpudotukseen?

Paino oli tänään 105,8 kg. Kun saisi edes alle 100 kg ja jatkuisi painon hallinta tämän 21 päivän jälkeenkin.

Ensimmäinen koetin on ensi lauantaina olevat ristiäiset... Huoh, no jos silloin nauttisi pienen ihmisen juhlasta ja palaisi ruotuun sitten heti sunnuntaina.

Päivällisellä oli broilerifilettä, sydänpastaa, kurkkua, tomaattia ( omasta ruukusta ), ja vähän parsakaalia ja kukkakaalia pakasteesta.

torstai 18. elokuuta 2011

Kirppiskierros naapurikaupungissa

Ystäväni kanssa kävimme tänään kirppiskierroksella tuolla naapurikaupungissa. Tuli käytyä yhteensä kolmella eri kirppiksellä. Vaatetta sieltä tuli ostettua. Ekalta kirpparilta ostin vaan sideharsoja siivousta varten 5 kpl:n pussi maksoi 2€. Mutta puhukoot kuvat puolestaan.

Marimekon paita Iitalle xs, 5,00 kuin uusi.

 Farkkuleggarit 2,00
( oikeesti capri mittaiset kun ovat kokoa 158, mutta luulen että menevät leggarikäyttöön heti)

Farkkuleggarit 158 2,70
( näyttivät aika kapeille, lyhennetään vähän lahkeita niin käyttöön suoraan)


Takki minulle

Toppi Iitalle
Kolmannella kirpparilla oli 5€ pussipäivät, eli mennessä sai pussin jonka sai täyttää niin täyteen vaatetta kun tahtoi. Otimme ystäväni kanssa yhteisen pussin ja aika täyteen saimme pussin. Minulle tuli pussita tuo takki ja toppi. Vaidoin erään Iitan Marimekon raitapaidan takkiin ja toppiin.  Niin ja olihan siinä tosiaan yksi harso, pari pientä pyyhettä ( siivousliinoiksi) ja virkattu hattu. Hatun purin lanka käytetään varmaan Tawasheihin.

Eilen ostin eräältä nettikirpparilta Iitalle me&i:n mörköpipon. Myyjä oli tuttuni ja toi tänään pipon Iitalle.

 (9€)
Eilen kuvaa näyttäessä Iita sanoi pipoa heti hienoksi. Ja onhan tuo hauska.
( pipo oli niin mieluisa, että se oli yöllä vieressä, meillä ei ole ollutkaan aikoihin näin mieluisaa vaatetta)