maanantai 19. joulukuuta 2011

19. luukku

Pullaa jouluksi


Bostonpullan täytetteenä tätä uutta omena-kanelimarmeladia, ripottelin kyllä täyteeseen vielä vähän lisää kanelia.


Marmelaadi levitettynä taikinalevylle.


Tässä vaiheessa vähän epäillytti tuleva...



Hetken mielijohteesta voisilmäpullia ( lue margariinisilmäpullia )


Ensimmäistä kertaa tein tälläisi joulupullia, onhan nuo vähän erikokoisia ja hitaita tehdä... 


Nyt näyttää jo bostonit paremmilta. Sydän vuuassa on jämäpalat, eli maistiasia luvassa.


Pitkoni on ööö tuota hieman kohonnut eikä meinaa mahtua edes pellille...
Maku on varmaan hyvä siltä.

Juu, en ole vieläkään muistanut ostaa raesokeria, kardemummaakaan ei taikinassa ole kun luulin senkin loppuneen - pussin näin vasta paistettuani pullat...


Just ja just mahtuvat yhtäaikaa uuniin.





Että mua ahdistaa tälläisinä leipomispäivinä tuo keittiön koko, kun ei tiedä mihin käsistää laskee pelliin, tai missä sen pullapitkon kohottaa.
Jäähytyspaikkan oon nyt tänä vuonna pitänyt kuistia - se kun ei ole lämmin tila niin jäähtyy äkkiä kaikki leivonnaiset yms.
Viime vuonna säilytin kuistin komerossa jouluruuat koska oli niin kova pakkanen - nyt en tiedä vielä mihin mahdutan kaikki meidän jouluruuat pyhinä...

Tein bataattilaatikotkin tuossa samalla vauhdilla kun vauhtiin pääsin. Laatikoita meni sitten anopille ja kälylle myös, samoin toinen noista bostonkakuista. 
FB on vaarallinen paikka tehdä tilapäivitystä tehdyistä töistä, kun kaveri kommentoi aloittelevansaaa jotain leipomista huomaa itsekin etsivänsä ohjetta samanmoiseen - kerronpa tuon sitten myöhemmin.
Eilen tehtiin anoppilassa myös porkka-, lanttu- ja maksalaatikot. Aika kivalla mallilla alkaa siis olemaan tuo joulun valmistelu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti